Prezentare generala Infoturism Evenimente
Gala Excelenței în Argeș - 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 28 iunie - 05 iulie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 21 - 28 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 14 - 21 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 07 - 14 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 31 mai - 07 iunie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 24 - 31 mai 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 18 - 24 mai 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 09 - 17 mai 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 26 - 30 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 19 - 26 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 12 - 19 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 06 - 12 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 30 martie - 05 aprilie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 22 - 29 martie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 15 - 22 martie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 9 - 14 martie 2024 Programul evenimentelor cultural - artistice în perioada 1 - 8 martie 2024 Programul evenimentelor cultural-artistice în perioada 23 februarie - 1 martie 2024 Programul activităților cultural - artistice în perioada 17 - 23 februarie 2024 Programul activităților cultural – artistice în perioada 9 - 17 februarie 2024 Programul evenimentelor cultural-artistice în perioada 2 - 9 februarie 2024 Arhiva evenimente
 

 

 

Programul activităților cultural - artistice în perioada 14 - 21 iunie 2024

 

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați și în zilele următoare la o serie de evenimente culturale organizate de instituțiile de cultură subordonate. Începând din acest weekend și până la finele săptămânii viitoare sunteți invitați să participați la piese de teatru inedite, expoziții, spectacole, evenimente culturale cu tematică istorică, ateliere și activități educative pentru copii și tineri. Iată programul complet al activităților cultural - artistice în perioada 14 - 21 iunie 2024.

 

VINERI, 14 IUNIE

 

Ora: 19.00 - DRAGOSTE ȘI PROGRES - Viața bate teatrul!"…cam așa am putea parafraza acțiunea producției DRAGOSTE ȘI PROGRES, pusă în scenă la Teatrul "Alexandru Davila" de inspiratul regizor Cătălin Saizescu, fiul celebrului regizor de film Geo Saizescu. Întregul spectacol se petrece pe o scenă de teatru, atât la propriu, cât și la figurat. Cele șase personaje sunt deliciul acestei comedii ce face trimitere la o perioadă în care fiecare domeniu de activitate era supervizat de un cenzor. Textul scris de Bogdan Adrian Toma are în centrul său trei actori, un regizor, o scriitoare și un cenzor. Visul comun al artiștilor, de a face un spectacol cu care să plece în turneu în străinătate, depinde doar de decizia cenzorului care nu este deloc ușor de convins. Tot ce se întâmplă pe parcursul pregătirii spectacolului devine „o chestie de joc psihologic" în avanpremiera unei vizionări de la minister. Fiecare dintre personaje încearcă să condimenteze jocul scenic impunându-și personalitatea și convingerile. Doar așa se explică... PROGRESUL. Finalul este complet neașteptat deoarece personajele implicate în realizarea producției artistice își forțează norocul și, din cauza ambiției exagerate, sunt ei înșiși prinși în propria capcană. Pentru succesul acestei producții, regizorul Cătălin Saizescu mixează, într-o notă originală, experiența personală cu veleitățile artistice ale echipei ce se află în distribuția producției DRAGOSTE ȘI PROGRES. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei").

 

SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE

 

Ora 11.30 - MOTANUL ÎNCĂLȚAT - Spectacolul „Motanul încălțat", în regia lui Geo Balint, este o poveste binecunoscută a lui Charles Perrault, despre cel de-al treilea și cel mai tânăr fiu care primește partea cea mai mică din moștenire, aproape nimic. Fiul a primit totuși o pisică, pe care o credea inutilă. În acest basm, personajul principal, Motanul, prezintă calitățile unui fiu mai mic, care sunt inteligența, vitejia și spiritul. Morala poveștii este că un om trebuie să se bazeze întotdeauna pe abilitățile sale și că este important să crezi în tine și să fii creatorul norocului tău. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" – Sala Studio „Liviu Ciulei").

Ora 19.00 - CUMETRELE - De-a lungul timpului, spectacolul CUMETRELE a fost pus în scenă în diferite viziuni scenice și distribuții, dar, de fiecare dată, a încântat publicul care a savurat și textul și prestația actoricească. La o întâlnire așa... ,,ca între fete", cele douăsprezece personaje feminine își trădează adevăratul caracter. Motivul este unul cât se poate de serios: bucuria uneia stârnește invidia celorlalte. Germaine are norocul unui câștig uriaș. Își face planuri, visează la schimbări majore și la obiecte luxoase, dar dorește să împărtășească bucuria câștigului și cu ,,prietenele" sale. Întâlnirea lor devine un prilej de eliberare a frustrărilor, de discuții aprinse. Pe toată durata ,,petrecerii", ies la iveală probleme personale, traume, neîmpliniri sufletești și sentimente reprimate. Spectatorii fac cunoștință cu tipologii diferite, personaje care posedă arta fățărniciei, care consideră că,,barul e drumul spre infern", iar promisiunile pe care le fac sunt mai mereu deșarte. Spectacolul este o continuă discuție între femei cu caractere total opuse. Conversația dintre acestea este condimentată cu bancuri fără perdea, cu apropouri și vorbe directe, cu sfaturi de viață și ironii cât cuprinde, astfel încât se face haz de necaz, iar spectatorii au parte de o comedie pe cinste.

Piesa ce poartă amprenta regizorală a lui Attila Vizauer este o adevărată ispită pentru public, o chemare la o seară de bună dispoziție și umor. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" – Sala Mare).

 

DUMINICĂ, 16 IUNIE

 

Ora: 11.30 - SCUFIȚA ROȘIE - Basmul copilăriei care a traversat mări, țări și generații prinde viață pe scena Teatrului ,,Alexandru Davila". Actorii Secției pentru copii și tineret ,,Așchiuță" dau viață personajelor din Scufița Roșie, povestea celebră ce a încântat milioane de copii. Culeasă din folclorul european, de către frații Grimm, povestea Scufiței Roșii descrie aventura unei fetițe pe care mama o trimite cu mâncare la bunica. În drum spre bunica ei bolnavă, fetița iese din ascultarea mamei și se abate de la drum. Lupul este personajul negativ care, în final, primește pedeapsa meritată. Un basm cu tâlc transpus fermecător în scenă de actorii care reușesc să le transmită micilor spectatori mesajul că, în cele din urmă, binele învinge răul. (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" - Sala Studio „Liviu Ciulei").

Ora: 19.00 - KOANA KIRITZA  - S-a emancipat KOANA KIRITZA! Uită tot ce știi despre celebrul personaj al operei lui Vasile Alecsandri și vino să vezi cu ochii tăi marea sa transformare! Sub amprenta regizorală Sandu Grecu, KIRITZA, personajul care stârnește hohotete de râs doar prin simpla sa apariție, îmbracă haine noi pentru marea întâlnire cu publicul argeșean. Se ferchezuiește, se rumenește, își ia neamurile și urcă pe scena Teatrului ,,Alexandru Davila" pentru o comedie ,,cum n-a văzut Parisul". Printr-o serie de situații comice, Kiritza, boieroaica ce are pretenții de aleasă aristocrată, își trădează pe de o parte lipsa de educație, iar pe de altă parte dorința de a parveni. Mamă a trei copii, două fete și un băiat, moșiereasă cu veleități de mare doamnă și cu preocupări mondene, Koana Kiritza reușește să capteze interesul și să se facă remarcată. Personajul are atâta lipici la public încât a reușit performanța de a umple săli întregi de spectacole de-a lungul mai multor generații. Se lasă cu dans, cu muzică și cu multă voie bună! Decorurile și costumele atent alese sunt puse în valoare de actorii Teatrului ,,Alexandru Davila" care, îmbinând talentul, munca și farmecul personal reușesc să dea o notă aparte spectacolului a cărui faimă a trecut testul timpului. O bijuterie de piesă pe care meritați să o savurați; un spectacol pentru starea de bine!  (TEATRUL "ALEXANDRU DAVILA" – Sala Mare).    

 

MARȚI, 18 IUNIE

 

Ora 10.00 - DE LA ROATĂ LA RACHETĂ - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu elevii de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân. (Sala Tinerilor - Biblioteca Județeană Argeș)

Ora 11.00 - DICȚIE PENTRU COPII - Activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu elevii de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu. (Sala Tinerilor - Biblioteca Județeană Argeș)

Ora 16.30 - BIBLIOCLUBUL CURIOȘILOR: SĂ NE CUNOAȘTEM CORPUL - Activitate educativă, având ca public-țintă copiii cu vârstele cuprinse între 6 – 8 ani. (Sala Tinerilor - Biblioteca Județeană Argeș)

 

JOI, 20 IUNIE

 

Ora: 16.00 - CONECTĂM GENERAȚII ÎN LUMEA DIGITALĂ - Ateliere de educație digitală pentru seniori, inițiate și susținute de Fundația Vodafone, implementate de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș.(Sala Multimedia - Biblioteca Județeană Argeș)

Ora 18.00 - Spectacol folcloric "Flori de Sânziene" - Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu din Curtea de Argeș. (Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș)

 

Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu" Argeș:

 

  • 14 - 21 iunie - STEMA ROMÂNIEI - ORIGINE ȘI EVOLUȚIE - Expoziție de reproduceri fotografice din Revista Boabe de grâu, reprezentând evoluția stemei României, de la 1390 până la 1921. (Hol Etajul al II-lea)

  • 20 iunie: ESENȚE. PERSPECTIVE. PERSONAJE - Cronică de întâmpinare la volumul de versuri Fiul măslinului, autor – Ion Toma Ionescu. (Rubrică online)

  • 14 - 21 iunie - FANTEZIE PRINTRE ANOTIMPURI - Expoziție de grafică, realizată de olimpica națională și internațională, DARIA PORUMBEL, elevă la Liceul Dinu Lipatti. ( Holul BJA)

  • 14 - 21 iunie - CARTEA DIN VACANȚĂ - Recomandări de lectură pentru sezonul estival – expoziție de cărți pentru toate vârstele și din toate domeniile. (Holul BJA)

 

Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:

 

  • Expoziție temporară Pe urmele Goleștilor (secția de istorie a Goleștilor) (iunie-noiembrie)

  • Expoziție itinerantă Au decorat casa ! la Muzeul Câmpulung Muscel, secția de etnografie. Expoziție temporară realizată în parteneriat cu Muzeul județean Teohari Antonescu, Giurgiu și Muzeul Municipal Câmpulung Mușcel.

  • Expoziția Portul popular din Argeș și Mușcel organizată de Muzeul Golești la Muzeul de Artă Populară Constanța.

  • Expoziția temporară Dobrogea - multiculturalitate etnică. Expoziția, realizată în colaborare cu Muzeul de Artă Populară Constanța, va putea fi vizitată între 10 mai - 14 iulie în sala Etnografie a Muzeului Golești.

  • Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)

  • Expoziție de pictură Portrete ale doamnelor de demult. Mister și rafinament (6 martie - 15 iunie). Expoziția se va realiza în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Tablourile sunt expuse în Conacul familiei Golescu.

  • Expoziție dedicată memoriei compozitorului polonez Frederich Chopin. Expoziția realizată în parteneriat cu Institutul Polonez.

  • Expoziția temporară Motive decorative în arta plastică. Donația Daniela Frumușanu.

  • Expoziție temporară Labirintul poveștilor cu explicații în patru limbi (română, engleză, germană, franceză). Proiect fotografic de aducere în actualitate a poveștilor populare. Expoziție organizată în colaborare cu Colegiul Național Vlaicu-Vodă, Curtea de Argeș și Asociația Rest.Art.

  • Expoziție temporară Înveşnicirea sufletului - sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ";

  • Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.

  • Expoziție de sculptură INSIDE MAN (vernisaj duminică, 16 iunie în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești) - Expoziția aparține artistului plastic Lucian Dragomir. Curatorul expoziție este Nicoleta Popa Grigore

  • Expoziție de pictură și grafică Cu drag de la Craiova! (vernisaj 18 iunie la Muzeul Golești) - Expoziție temporară realizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Craiova.

Adresa: Muzeul Golești se află în orașul Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, Județul Argeș.

Program de vizitare:

Vara: 9.00 - 18.00 (1 aprilie - 31 octombrie)

Iarna: 8.00 - 16.00 (1 noiembrie - 31 martie)

Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).

 

Muzeul Județean Argeș:

 

  • „Exponatul lunii", Mănușile și centura lui Crin Olteanu, campion mondial la Huston, SUA, 1999;

  • Expoziția temporară „ATESTAT 2024" -  lucrările absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti";

 

  • Expoziția Flori de mină - Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);

Program de vizitare: luni - duminică, între orele 9.00 - 19.00.

  • Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);

Program de vizitare: luni - duminică, între orele 9.00 - 19.00.

  • Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii" (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)

Program de vizitare: luni - duminică, 9.00 - 19.00

  • Castrul roman Câmpulung - Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);

Program de vizitare: luni - duminică: 9.00 - 17.00

  • Expoziția Memorială „Dinu Lipatti" (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);

Program de vizitare: luni - duminică: 9.00 - 17.00

  • Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)

Program: luni - duminică: 9.00 - 19.00

  • Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)

Program de vizitare: marți - duminică, 9.00 - 17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.