Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Cazarma de Dorobanti din Leordeni

În vederea construirii unei cazărmi pentru dorobanţi în Leordeni, N. Kretzulescu a donat în 1882 un teren de 50 de ari pe care s-a edificat această construcţie. Nu ştim când s-a construit acest edificiu, dar în iunie 1889, comandantul Regimentului 30 Dorobanţi - Câmpulung anunţa pe şeful Ocolului Silvic - Podgoria că este delegat a proceda la alegerea terenului pentru cazarma Companiei 6 - Leordeni şi al câmpului de tragere la ţintă . În Dicţionarul lui C.Alessandrescu, din 1893, se menţiona: „La Leurdeni este reşedinţa unei companii din Regimentul 30 de Dorobanţi, având o casarmă proprie în cătunul Leurdenii de Jos".

Construit până în 1893, localul s-a deteriorat în puţini ani, căci, la cererea maiorului N. Alexiu, administratorul moşiei Leordeni a doamnei Ana Lahovari, primarul Gheoghe P. Sulescu îi eliberează, la 22 ianuarie 1911, un certificat din care reiese că localul cazărmii „se vede ruinat cu desăvârşire, nelocuit de mai mulţi ani". 
Deoarece din ordinul Anei Lahovari, N. Alexiu a arat şi împrejmuit „locul şi localu de ruină", administratorul Plăşii Leordeni i-a cerut explicaţii pentru fapta sa şi, de aceea, la 16 martie 1911 dă o declaraţie în acest sens. În declaraţie, N. Alexiu arată că N. Kretzulescu a donat locul pentru a se construi localul de cazarmă, cu clauza ca atunci când nu va mai fi folosit în acest scop, terenul să revină proprietarului. 
Văzând că de mai mult de 12 ani este „totul ruinat, fără ferestre, prispa surpată şi cu învelişu de tot putred, precum şi locul plin de mărăcini", Ana Lahovari a reintrat în posesia locului donat de tatăl ei