Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Intreprinderi petrolifere

Existenţa în subsolul Leordeniului a unor zăcăminte de petrol a dus la începerea în anii 1950-1951 a unor lucrări de prospectare şi explorare geologică a aurului negru de aici. Subordonarea economică a României faţă de U.R.S.S. s-a concretizat, printre altele, în înfiinţarea Sovrom Petrolului, întreprindere care trebuia să exploreze şi să exploateze zăcămintele de petrol ale ţării. 

La Leordeni, prima sondă s-a pus în funcţiune prin 1951, iar în 1953 Sovrom Petrolul şi-a început activitatea în conacul lui Alexandru Gussi, primul director fiind rusul Berberov, ce avea translator pe Orlovschi, fratele renumitei soprane Elena Cernei. 

Exploatarea zăcămintelor de petrol de aici a fost însoţită de înfiinţarea şi organizarea serviciilor-anexă, pe care le enumerăm în continuare: 

Baza de aprovizionare din Leordeni. Înfiinţată în 1956, se ocupa cu aprovizionarea tehnico-materială a întreprinderilor de producţie aparţinând Trustului de Foraj şi Extracţie - Piteşti, Trustului de Extracţie - Bucureşti, zona Videle. La înfiinţare avea 246 de salariaţi din care 145 de muncitori, iar în 1968 - 330 de salariaţi, din care 236 de muncitori. 

În prezent, această întreprindere poartă denumirea de Agenţia de Aprovizionare, Leordeni, care face parte din Societatea Naţională a Petrolului, PETROM S.A. Bucureşti, Baza de aprovizionare Floreşti, fiind cea mai mare unitate economică de pe raza comunei Leordeni (director economic Tudor Nicolae). 

Întreprinderea de cimentări şi operaţiuni transporturi speciale (ICOTS). Înfiinţată la 1 mai 1955, cu 58 de salariaţi, avea la sfârşitul anului 1968 - 78 de angajaţi, din care 69 erau muncitori. 

Întreprinderea de transport ţiţei prin conducte (ITTC). Înfiinţată în 1962, cu 275 de salariaţi, din care 233 de muncitori. 

Întreprinderea de Prospecţiuni şi Cercetări Geologice (Geofizica). Înfiinţată în 1958, se ocupa cu repararea şi întreţinerea instalaţiilor de foraj pentru prospecţiuni geologice.