Satul Podu Dâmboviței din comuna Dâmbovicioara
Comuna Dâmbovicioara se află la graniţa cu Brașovul, este pentru cine caută peisaje pitoresti, locul ideal pentru petrecerea unei vacante rustice mai ales că zona este una impresionantă.
Satul Podu Dâmbovitei se afla situat în comuna Dâmbovicioara, foarte aproape de peștera cu același nume, având un numar nu foarte mare de locuitori – circa 750 de oameni viețuiesc în aceste locuri.
Podu Dâmboviței reprezintă un punct turistic de interes pentru cei ajunsi în aceste locuri dornici de relaxare. Acesta se află într-un cadru natural unic, în culoarul Rucăr Bran, în mijlocul Munților Iezer-Păpușa, dar și la intersecția Munților Bucegi cu Munții Leaota.
Denumirea localități a fost dată de la un pod făurit din lemn încă de pe vremea primelor atestări documentare ale localității, pod care reușea să permită circulația dinspre Brașov spre Pitești prin culoarul Rucăr Bran.
Principala îndeletnicire a locuitorilor din aceste locuri este păstoritul. În fiecare toamnă are loc răvășitul oilor, moment de mare bucurie și încântare printre localnici. Podu Dâmboviței păstrează tradiții nealterate de câteva milenii. Cântece de oierit, doine, hore pot fi culese aproape de la fiecare bătrân al satului, în zeci de variante. La fel, portul popular are aici sute de taine și simboluri pe care tot cei bătrâni știu a le descifra și interpreta.
Tot aici cunoscutul dramaturg Paul Everac a inițiat un proiect cultural care a însemnat crearea unui complex de statui în aer liber la ieșirea din sat. Acum satul a devenit o adevarată zonă de turism rural existând aici o mulțime de pensiuni.
Cale de acces: Satul Podu Dâmboviţei este situat la şoseaua naţională, pe DN73 (Piteşti-Braşov), la 5 kilometri de Rucăr și la 29 km de Câmpulung, fiind principala poartă de acces către o serie de trasee turistice ce duc către Munţii Iezer-Păpuşa, Piatra Craiului, Bucegi şi Leaota.
(Sursă: https://localitati.fandom.com, locuridinromania.ro, ro.wikipedia.org, facebook.com/TravelAroundTheW0rld/photos).