Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti - noutatilor privind serviciile medicale

 

Conducerea  SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI vine să informeze populația judetului Arges asupra noutatilor privind serviciile medicale oferite pacientilor:

 

1.     începând cu luna AUGUST 2014 UNITATEA DE PRIMIRE A URGENȚELOR – SMURD asigură asistență medicală prespitalicească cu personal de specialitate (medic de specialitate medicină de urgență, asistent medical cu pregătire în acordarea asistenței medicale de urgență, paramedic și conducător auto pompier). Activitatea se desfășoară în colaborare cu ISU având la dispoziție o unitate mobilă de reanimare și terapie intensivă dotată cu aparatură de ultimă generație,

2.     începând cu luna SEPTEMBRIE 2014 este funcțional sistemul ROOMING-IN care se desfășoara în cadrul secției Obstetrică-ginecologie I în colaborare cu secția Neonatologie. ROOMING-IN reprezintă așezarea nou-născutului în același salon cu mama, 24 / 24 ore de la naștere și dispune, printre altele, de următoarele avantaje:

a.     favorizează alăptarea nelimitată, la „cerere"

b.     ajută atașarea mamă – copil

c.      mama se familiarizează mai repede cu comportamentul și nevoile copilului, învață mai repede să-l îngrijească, să comunice cu el

d.     crește încrederea mamei în forțele proprii și încrederea de a avea lapte suficient pentru copil

e.      copilul crește mai repede

3.     începând cu luna OCTOMBRIE 2014 se va da în folosință noul spațiu destinat BIROULUI DE INTERNĂRI, care se vrea a fi primul punct de contact al pacientului cu SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI. Biroul de internări, pe lângă procedura de internare a pacientilor care vin cu billet de trimitere de la medicul de familie, oferă și servicii de orientare, îndrumare și informare a persoanelor care apelează la serviciile medicale din cadrul unității noastre. 

4.     începând cu luna NOIEMBRIE 2014 SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI intenționează să pună în folosință ANGIOGRAFUL ce va funcționa într-un spatiu special amenajat conform standardelor impuse. Activitatea va fi asigurată de 2 medici de specialitate și 7 asistenți medicali ce vor fi special instruiți în vederea desfășurării acestei activități. O angiografie este utilizată, în principal, pentru studierea vaselor inimii, ale membrelor și viscerelor (rinichi, mezenter). Acest examen servește la depistarea leziunilor arteriale, îndeosebi ale stenozelor (îngroșările) consecutive aterosclerozei (depozitele de colesterol de pe peretele arterial), anevrismelor (dilatații localizate ale arterelor), ocluziilor unui vas de către un aterom sau de către un cheag. Cateterismul cardiac este utilizat și în diagnosticul malformațiilor congenitale cardiace. Angiografia permite de asemenea și tratamentul în majoritatea acestor situații printr-o procedură minim invazivă, fără a mai necesita intervenție chirurgicală.