Educatie

Scoala, principalul mijloc de cultura si civilizatie a aparut odata cu primele scoli romanesti din Tara Romaneasca. In anul 1838, o asemenea scoala functiona in tinda bisericii vechi din catunul Valea Morii, unde copiii invatau sa citeasca ceaslovul sub supravegherea preotului.

In prezent, comuna dispune de 6 gradinite cu program normal din care una si cu program prelungit si 4 scoli (scoala cu clasele I-VIII Bogati, scoala cu clasele I-VIII Suseni, scoala cu clasele I-IV Glimbocelu si scoala cu clasele I-IV Glimbocel).

In cadrul scolilor si gradinitelor sunt 44 cadre didactice, 329 de elevi si 169 de prescolari.

Activitatea culturala a satului se mentine in cantece, jocuri populare si obiceiuri stravechi. Societatea are in atentie reinvierea portului national, valorificarea folclorului local si a celor mai frumoase traditii si obiceiuri din trecutul neamului si al comunei Bogati.

Ocrotirea sanatatii locuitorilor din Bogati este asigurata de cadre specializate. Mai nou, de la 1 Iunie va functiona serviciul de permanenta medicala din cadrul Centrului de Permanenta dotat cu ambulanta si aparatura de ultima ora necesare acordarii primului ajutor (24h din 24h).

Nivelul la care a ajuns astazi economia comunei Bogati a cerut intocmirea unor planuri privind perspective de dezvoltare si propuneri pentru evolutia ei.

Se urmareste infratirea acestei localitati cu altele de peste hotare pe baza unor principii care contribuie la formarea unei lumi intemeiata pe pace, toleranta, prietenie si colaborare. Recent, o prima realizare de acest gen a constituit-o infratirea localitatii Bogati cu comuna Villa Castelli din Italia. Evenimentul a avut loc in data de 9 Mai 2011 la care au participat primarii din cele doua localitati, consilieri locali, salariatii institutiilor de pe raza comunei Bogati precum si un grup de elevi care au marcat evenimentul prin sustinerea unui program interactiv prezentand date importante despre cele doua tari: Romania si Italia.

Comunitatile infratite pot promova schimbari in domeniile esentiale ale vietii moderne, cum ar fi cultura, economie, invatamant, sanatate, tineret, schimburi de delegatii.