CENTRUL DE SERVICII DE RECUPERARE NEUROMOTORIE DE TIP AMBULATORIU PITESTI

 

Date de contact:

Adresă: mun. Piteşti, cartierul Trivale, str. V.Martoiu nr.1, jud. Argeş     

Telefon/Fax: 0248/271240

E-mail: csrnapitesti@gmail.com

Persoană de contact:  Andreea  SANDOIU, tel. 0765239919.           

Scurt istoric:

În vederea diversificării serviciilor sociale la nivel judeţean, D.G.A.S.P.C. Argeş a înfiinţat, în anul 2007, Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu Piteşti.

Capacitate: 10  beneficiari/zi

Beneficiari: persoane cu vârsta de peste 18 ani, care deţin certificat de încadrare în grad de handicap, din județul Argeş.

Criterii de admitere: aprobare din partea D.G.A.S.P.C. Argeş, în baza dosarului întocmit de către beneficiar care cuprinde următoarele documente:

   1. Cerere admitere în program;

   2. Copie C.I./B.I.persoană cu dizabilități;

   3. Certificat de încadrare în grad de  handicap şi Program Individual de Reabilitare și Integrare Socială emise  de către  Comisia  de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap;

   4. Copie bilete internări/externări;

   5. Recomandarea  medicului  specialist de recuperare  medicină fizică – balneologie;

   6. Anchetă socială efectuată de Primăria de domiciliu a persoanei cu dizabilități (valabila 6 luni);

  7. Declarația cu acordul scris al persoanei cu handicap privind utilizarea imaginii şi datelor cu caracter personal pe o anumită perioadă de timp.

   8. Adeverinta medicala din care sa reiasa ca persoana cu handicap nu sufera de boli infecto-contagioase (medicul de familie);

   9. Scrisoare medicala – medicul de familie;

  10. Copia fisei de consultatie a persoanei cu handicap (medicul de familie);

  11. Orice alt document considerat necesar evaluarii/admiterii in Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu.

Servicii oferite: recuperare neuromotorie (kinetoterapie,fizioterapie si masaj; sprijin adecvat  pentru dezvoltarea abilităţilor de trai independent; intervenție în caz de urgență - sprijin pentru rezolvarea unor situații de criză ale beneficiarilor (accidente, conflicte, boală, etc.); beneficiarii pot participa la programul de recuperare în serii de 20 de zile, de 2-3 ori pe an sau cu alt program în funcţie de patologia fiecăruia.

Toate aceste servicii sunt oferite gratuit beneficiarilor.

Personal de specialitate:  medic specialist, asistent medical, kinetoterapeut, asistent social.

Spaţii: sală kinetoterapie, cabinet masaj, birou asistenta sociala, sala unde scurte, sala electroterapie, MDF, Galvanizari, spaţiu administrativ, grupuri sanitare  etc.