Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Biserica din Ciolcesti

O pisanie, scrisă cu culoare în interiorul bisericii, ne informează că biserica, cu hramul Cuvioasa Paraschiva, a fost construită în 1895, pictată de Th. Vintilescu şi restuarată în 1966, 1968, 1979. În 1993, prin grija enoriaşilor din satele Stratoneşti, Saru, Bântău, Ciolceşti, prin donaţia de la familia Militaru Ion din Bucureşti şi cu sprijinul familiilor Constantin I. Ilie, Marinescu Gh. Rusenescu M., Radu Ion, Dia D. Gh., Anghel Ion, Dan Gh., Constantin C. Ilie, Bădescu T. Aurică, Tănase D. Niţă Marin s-au făcut reparaţii în interior şi exterior, pictura s-a executat de familia Sava Emanuel şi Livia, preot fiind Bălăşoiu Gheorghe. 

În formă de navă, cu absida altarului semicirculară, biserica, compusă din altar, naos, pronaos şi un pridvor adăugat, are turlă pe pronaos. 
Pe peretele de vest al pronaosului, cu vopsea, sunt scrişi eroii din 1916-1944 şi cei din 1944.
În cimitirul din jurul bisericii se află mormintele soţilor Gheorghe (1881-1963) şi Smaranda (+ dec. 1986) Dumitrescu, învăţători în Glâmbocata, ca şi al preotului Dumitru Teodorescu şi al fiului lui, preotul Gheorghe Teodorescu (decedat la 28 octombrie 1919). De asemenea, se mai află cavoul familiei Grigorescu - unul din membrii acestei familii, Traian Gh. Grigorescu (1914-1991), a fost doctor în drept şi inspector general judecătoresc în Ministerul de Justiţie.