Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Biserica din Ciulnita (Cioca)

În 1810, în acest sat se afla o singură biserică, din lemn, cu hramul Cuvioasa Paraschiva, ce avea două rânduri de veşminte ponosite şi cărţi din deplin. 

Satul cu 163 de case avea 654 de locuitori (347 de bărbaţi şi 370 de femei). Cei trei slujitori, doi preoţi şi un diacon, erau „bun învăţat", fără patima beţiei. Preotul Badea, văduv, era fără vedere. Fiul al preotului Nedelcu, Badea fusese preoţit la 4 iulie 1792 de răposatul Cozma mitropolitul şi orânduit la această biserică. 
Cel de al doilea preot, Ioan, fiul preotului Costandin, fusese preoţit la 20 iunie 1798 de fostul mitropolit Dosithei şi orânduit la această biserică. 
În 1832, biserica Cuvioasa Paraschiva, din satul Ciulniţa Mică se afla pe moşia postelnicului Filipp, slujitori fiind preotul Ion, fiul preotului Ion, şi diaconul Marin, fiul lui Iene
Catagrafia din 1840 menţionează că în Ciulniţa Mică se aflau 48 de enoriaşi (10 cu doi boi şi o vacă, 11 de mijloc, 20 săraci, şapte vădane), preot fiind acelaşi Ion. Biserica, aflată pe moşia marelui vornic Filip, făcută din zid de acesta, cu Ioniţă Rădulescu şi Costea Dincă din Găieşti şi Ioniţă Plăviţu din Văleni, a fost târnosită la 10 noiembrie 1815.
Pisania scrisă cu culoare în locaşul actual, al treilea edificiu, ne informează că biserica s-a făcut în 1750, fiind reparată în 1814-1882, 1908-1932, deşi în 1815 s-a construit a doua oară. În 1993, sub preotul A. Popescu, s-au făcut reparaţii capitale (electrificare, tencuieli, subzidire, consolidare, înveliş de tablă galvanizată), iar în 1995 a fost pictată de Marian Stana din Morteni, judeţul Dâmboviţa.
În formă de navă, compusă din altar, naos, pronaos şi pridvor, cu absida altarului decroşată, cu cinci laturi, biserica are o turlă peste pridvor. 
În cimitirul din jurul bisericii se află înmormântate învăţătoarele Maria Edulescu (1884-1946) şi Marina Alexandrescu (1897-1965). 
Tot aici, se află mormântul preotului Dima Dragomirescu, decedat la 13 februarie 1935, în vârstă de 83 de ani, şi al ginerelui său, preotul Florian Sima, mort la 2 august 1953, în vârstă de 52 de ani. 
Astăzi păstoreşte aici preotul Andrei Popescu, originar din Slănic, comuna Aninoasa, judeţul Argeş.