Prezentare generala
Stema Toponomia localitatilor componente Vestigii arheologice Organizarea administrativa Boieri, manastiri, proprietari in Leordeni Leordeniul si marile evenimente ale istoriei Monumente comemorative Institutii administrative - Primaria din Leordeni Institutii administrative - Primaria din Budisteni Primaria din Ciulnita Primaria din Glambocata Institutii scolare - Scoala din Leordeni Scoala de fete din Leordeni Gradinita din Leordeni Scoala din Baloteasca Scoala din Baila (Pietroasa) Scoala din Bantau Scoala din Budisteni Gimnaziul Unic din Budisteni Scoala de Gospodarie Rurala Gradul I din Budisteni Scoala din Ciulnita Scoala din Cotu-Malului Scoala din Glambocata Scoala din Glodu Scoala din Moara - Mocanului (Prundu) Scoala din Schitu - Scoicesti Institutii ecleziastice Biserica din Leordeni-Cretulescu Biserica din Leordeni - Golescu Biserica din Baloteasca Biserica din Budisteni Biserica din Ciolcesti Biserica din Ciulnita (Cioca) Biserica din Ciulnita Biserica din Cotu-Malului Biserica de lemn din Glambocata-Deal Biserica de zid din Glambocata-Deal Institutii bancare si cooperatiste Institutii culturale Caminul Cultural Marele Voievod Mihai de la Alba-Iulia din Budisteni Caminul Cultural Mihail Eustatiade din Ciulnita Caminul Cultural Desteptarea din Glambocata Alte institutii Ocolul Silvic din Leordeni Cazarma de Dorobanti din Leordeni Intreprinderi economice Gospodaria Agricola Colectiva (C.A.P.) Intreprinderi petrolifere Obiceiuri, credinte, descantece Viata sportiva Fii ai comunei Leordeni Alimentatia, locuinta si portul Date geografice Date istorice Date deomografice si statistice Harta interactiva a comunei Leordeni

Ocolul Silvic din Leordeni

A fost înfiinţat în 1896, prin bunăvoinţa boierilor Gussi şi Lahovari, de către inginerul Nicolae Popovici. Născut în 1862 în comuna Mănăstirea - Găiseni, judeţul Dâmboviţa, N. Popovici a urmat între 1881 şi 1883 Şcoala Superioară „Des Eaux et Forets" de la Nancy, în Franţa, iar în 1886 a obţinut titlul de inginer hotarnic. Chemat să amenajeze parcul de la conacul Alexandru Gussi, se îndrăgosteşte de Cesarina, fiica lui Nae Gussi, cu care se căsătoreşte în 1892. 

Ocolul Silvic 44 Leordeni administra pădurile de stat (3500 ha) şi pădurile mănăstirilor Glavacioc şi Gorgani (4.200 ha). Pe terenul donat, N. Popovici amenajează un parc dendrologic, iar pe o parte din el construieşte clădirile ocolului. 
Clădirile construite de către N. Popovici s-au deteriorat în decursul anilor, astfel că în anul financiar 1913-1914 se întocmeşte un deviz pentru repararea lor. Clădirile ce aveau nevoie de reparaţii erau: casa de reşedinţă a şefului de ocol, bucătăria şi magazia din spatele ei, cantonul ocupat de cancelarie, cantonul brigadierului, grajd, remiză, odaia vizitiului şi spălătoria, suma necesară fiind de 3.348,14 lei. 
La 30 ianuarie 1919 se încheie un proces-verbal de predare-primire între silvicultorii D. Grozescu şi Theodor Tămăşanu ce cuprinde inventarul de averea mobilă şi imobilă a Ocolului Silvic - Leordeni rămasă după ocupaţia germană. La „construcţiuni" figurau: casa de reşedinţă, bucătăria şi magazia, şopron fără perete, grajdul cailor cu remiză şi două odăi, cantonul pădurarului, cantonul brigadierului, puţul din curte cu lanţ şi acoperiş, pătulul, coteţ de porci, din scânduri, acoperit cu stuf, parcul . 
În locul vechiului sediu demolat în 1993 a fost ridicat altul cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Ocolului Silvic - Leordeni care astăzi se numeşte Ocolul Silvic - Topoloveni, aflându-se pe raza acestui oraş.