Reteaua hidrografica

Reteaua hidrografica majora este reprezentata de raul Valsan, component al bazinului hidrografic al Argesului, ca afluent consecvent pe stanga. 

Valsanul izvoreste mai jos de creasta Fagarasului, de la sud de Vf. Moldovean si are obarsia in caldarea glaciara, situata intre Muntele Picuiata si Scarisoara Mare.
Reteaua hidrografica temporara si semitemporara la nivelul comunei Musatesti este reprezentata prin Valea Robaia, Valea Bunestilor, Valea Manga, Valea Muscelului, Valea Soptana, afluenti pe dreapta ai Valsanului si Valea Podului, Valea Prosiei, Valea Faurului, Valea Satului, Valea Romanati, Valea Dragnei, Valea Brazilor, Valea Purcaret, Valea Frumoasa, Valea lui Topor, Valea Priseaca, afluenti pe stanga ai Valsanului.
Aceasta retea hidrografica minora, completata in cursul superior de numeroase rigole, ravene si ogoase este o consecinta directa a precipitatiilor bogate, care cad in zona sj care, in timpul apelor mari de primavara si de toamna, precum si in timpul viiturilor produse de ploile cu caracter torential, determina o scurgere insemnata de apa, care provoaca deseori serioase inundatii culturilor din lunca Valsanului.
Principalele cursuri semipermanente de apa din comuna sunt Valea Robaia, Valea Muscelului si Valea Soptana.
Semipermanenta acestora este generata de alimentarea din izvoare cu debite superficiale, generate mai mult de ploi.
Regimul de scurgere al retelei minore, direct influentat de regimul precipitatiilor, respecta repartitia anuala a acestora si se remarca prin debite mari primavara si toamna si prin debite accidentale vara.

(Informatii preluate din Strategia de dezvoltare locala a comunei Musatesti 2008 - 2013)