Reteaua hidrografica

Cel mai important curs de apă curgătoare este Râul Târgului ce are curgere permanentă . Râul Târgului are izvoarele în Masivul Iezer Păpuşa fiind cel mai important afluent al Râului Doamnei. 

În partea de sud a comunei se află pârâul Argeşel ce reprezintă şi limita cu oraşul Mioveni.

Mai poate fi menţionată Valea Mânăstirii un afluent cu un regim de scurgere temporar (seacă în fiecare an) şi câteva gârle locale cu scurgere doar o mică parte a anului. Apele menţionate de pe teritoriul comunei aparţin bazinului hidrografic al râului Argeş. 

Cele mai mari debite se înregistrează primăvara (martie), când cad precipitaţii bogate şi are loc topirea zăpezilor montane şi subcarpatice.

Viiturile maxime ale Râului Târgului coincid în timp cu cele ale râului Argeş (înregistrate la staţiile hidro-meteo) din anii : 1941, 1972, 1975.

Lacurile sunt puţine pe teritoriul localităţii, cel mai important fiind în satul Valea Stânii, un lac cu o suprafaţă ce oscilează între 200 şi 500 m pătraţi şi o adâncime de 4-6 m, cu alimentare pluvială şi din izvoare. Există şi în celelalte sate, mici lacuri cu regim intermitent situate în lunca minoră a Râului Târgului şi în zona de dealuri. Nu există lacuri de acumulare, acumulări piscicole, iazuri. În perioada comunistă au fost executate câteva lucrări hidrotehnice ca : diguri de ciment în partea inferioară a vâlcelelor (Valea Albului) utilizate ca mici lacuri de acumulare (pluvială şi izvoare) în agricultura cooperatistă. Mai pot fi menţionate lucrări pe malurile Râului Târgului pentru stoparea eroziunii laterale ce afecta terenurile agricole.