Flora

Din analiza hartii geobotanice in platforma Arges se poate observa foarte usor ca flora este reprezentata prin paduri de fag si paduri de conifere. Se intaleste insa si etajul fagetelor amestecate. Subetajul padurilor amestecate de fag , molid si brad are o extindere apreciabila, mai ales in zona Gura Pravat. Se constata ca molidul insoteste fagul mai cu seama pe pantele cu expozitie nord-vestica, iar bradul pe culmile umede si mai mult expuse vanturilor.


In zona montana a satelor Namaiesti si Gura Pravat, vegetatia acestor paduri este dominata aproape exclusiv de fag, fapt pentru care ele se numesc "fagete pure montane".

Exista insa si exemplare rare de alte specii de arbori si arbusti cum sunt: carpenul, paltinul de munte, mesteacanul, alunul si altele.

De-a lingul Argeselului creste o vegetatie specifica, formata din alunisuri de anin negru, pe alocuri salcete si plopisuri.

Din flora pasunii subalpine, prin vais si paduri, intalnim trifonium alpinum (trifoi), nardos stricta (parusca), galanthus nivalis (ghiocelul), veratrum album (steregoiaia) urtica dioica (urzica), lamium maculatum (urzica moarta), lapa (brusturi), rumex viridis (macris), campanula persicifolia (clopotelul), dryopteris felix-mas (feriga), taraxacum oficinale (papadia), plantago major (patlagina), colchicum autumnale (brandusa de toamna).

Prin padurile de fag si de brad se intalnesc: smeurul (rubus idacus), murul (rubus fructicolus), afinul (vaccinum myrtillus).

La radacinile arborilor si arbustilor cresc diferite soiuri de ciuperci comestibile si necomestibile (veninoase).

In stratul erbaceu predomina plante mezofile ca iarba vantului (agrostis tenuis), cat si xerofile ca pasunile stepice (festuna sulcata).